Nikola Andonov

Nikola Andonov (1986) is an architect from Serbia and partner associate of MADA architecture studio. Together with colleagues Dragić Milan, Lazarević Olga, Ristović Aleksandar and Stojanović Stefan from MADA, Nikola works on experiment-driven, interdisciplinary projects that encourage ideas to move seamlessly between analogue and digital worlds. One of the most important projects that he collaborated on is a is a project ONE: HUNDERD/ 100 that represented the Republic of Serbia at the 13th Architecture Biennale in Venice. Nikola also collaborated on the project for preliminary design of Serbian Pavilion at the world exhibition EXPO 2015 in Milan. MADA architecture portfolio include various competition works such are Al Shaheed Monument in Kuwait where MADA won the first prize, design for children playground in Kalemegdan, etc. Together with MADA Nikola received recognitions and awards including the Ranko Radović Award, the Amiri Diwan Prize and the BASE2 Prize, and has been published around the globe.

 

Nikola Andonov (1986) je arhitekta iz Srbije i dio je aritektonskog studija MADA, gde zajedno sa kolegama Aleksandrom Ristovićem i Stefanom Stojanovićem radi na najrazličitijim interdisciplinarnim projektima koji se kreću između analognog i digitalnog. Jedan od najznačajnijih projekata na kojem je učestvovao je projekat JEDAN:STO/100, predstavljanje Republike Srbije na 13. Bijenalu arhitekture u Veneciji. Nikola je učestvovao I na projekat idejnog rešenja unutrašnjeg uređenja Paviljona Republike Srbije na svetskoj izložbi EXPO 2015 u Milanu. U okviru portfolija studija MADA, nalazi se i nekoliko konkursnih radova od kojih se izdvajaju Al Shaheed Monument  u Kuvajtu na kojem MADA osvoja prvu nagradu, kao i realizovani projekat Kalemegdanskog igrališta za decu. Kao dio MADA, Nikola je dobitnik vise priznanja uljučujući Nagradu Ranko Radović, Amiri Diwan Prize, BASE2 Prize, a projekti su im objavljivani na stručnim portalima širom sveta.

Screenshot_1.jpg
Klink na sliku za više informacija o Mada studiju

 

 

izvor teksta i fotografije: designed.rs